banner

Son Dakika

Şeker Hastalığına İyi Gelen Besinler -Diyabet için En İyi ve En Kötü Gıdalar

Şeker Hastalığına İyi Gelen Besinler

Diyabet için En İyi ve En Kötü Gıdalar


Şeker hastalığınız olduğunda yemek seçenekleriniz çok önemlidir. Bazıları diğerlerinden daha iyidir.
Hiçbir şey sınırsız değildir. “En kötüsü” diye düşündüğünüz maddeler bile, küçük miktarlarda, nadiren de olsa tedavi edilebilir. Ancak, size beslenme konusunda yardımcı olmazlar ve özellikle “en iyi” seçeneklere sadık kalırsanız, diyabetinizi yönetmek en kolay yoldur. .
Nişasta
Vücudunun karbonhidratlara ihtiyacı var. Ama sen akıllıca seçmek istiyorsun. Bu listeyi bir rehber olarak kullanın.
En İyi Seçimler
  • Kahverengi pirinç, yulaf ezmesi, quinoa, darı veya dananth gibi tam tahıllar
  • Fırında tatlı patates
  • Kepekli tahıllar ve hiç (veya çok az miktarda) şekerle yapılmış ürünler
En Kötü Seçimler
  • Beyaz pirinç veya beyaz un gibi işlenmiş taneler
  • Küçük kepekli tahıllar ve bol şeker içeren tahıllar
  • Beyaz ekmek
  • patates kızartması
  • Kızarmış beyaz unu ekmeği

sebzeler

Yukarı yükle! Elyaf ve çok az yağ veya tuz alırsınız (eklemediğiniz sürece). Unutmayın, patates ve mısır sayımı karbonhidrattır.
En İyi Seçimler
  • Taze sebzeler, çiğ veya hafif haşlanmış, kavrulmuş veya ızgarada yenir
  • Düz donmuş sebzeler, hafifçe buğulanmış
  • Lahana, ıspanak ve roka gibi yeşillikler. Buzdağı marulları mükemmel değildir, çünkü besin maddelerinde düşüktür.
  • Düşük sodyum veya tuzsuz konserve sebzeler
Çeşitli renkler için gidin: koyu yeşil, kırmızı veya turuncu (havuç veya kırmızı biber düşünün), beyazlar (soğan) ve hatta mor (patlıcan). 2015 ABD yönetmelikleri günde 2,5 bardak sebze önerir.
En Kötü Seçimler
  • Çok fazla sodyum içeren konserve sebzeler
  • Eklenmiş tereyağı, peynir veya sosla birlikte pişirilen sebzeler
  • Turşu, eğer sodyumu sınırlandırmanız gerekiyorsa - aksi halde, turşu tamamdır.
  • Lahana turşusu, turşu gibi aynı sebepten dolayı - yüksek tansiyonunuz varsa bunları sınırlayın
meyve
Size karbonhidratlar, vitaminler, mineraller ve lif verirler. Çoğu doğal olarak yağ ve sodyum bakımından düşüktür. Fakat sebzelerden daha fazla karbonhidire sahip olma eğilimindedirler.
En İyi Seçimler
  • Taze meyve
  • Ekstra şeker içermeyen düz dondurulmuş meyve veya meyve konservesi
  • Şekersiz veya düşük şekerli reçel veya reçel
  • Şeker içermeyen elma püresi
En Kötü Seçimler
  • Ağır şeker şurubu ile konserve meyve
  • Chewy meyve böreği
  • Düzenli reçel, jöle ve reçeller (çok küçük bir kısmınız yoksa)
  • Şekerli elma püresi
  • Meyve yumurtası, meyve içecekleri, meyve suyu içecekleri


Hiç yorum yok