Şeker Hastalığına İyi Gelen Besinler -Diyabet için En İyi ve En Kötü Gıdalar
Şeker Hastalığına İyi Gelen Besinler
Diyabet için En İyi ve En Kötü Gıdalar
Şeker hastalığınız olduğunda yemek
seçenekleriniz çok önemlidir. Bazıları diğerlerinden daha iyidir.
Hiçbir şey sınırsız
değildir. “En kötüsü” diye düşündüğünüz maddeler bile, küçük miktarlarda,
nadiren de olsa tedavi edilebilir. Ancak, size beslenme konusunda yardımcı
olmazlar ve özellikle “en iyi” seçeneklere sadık kalırsanız, diyabetinizi
yönetmek en kolay yoldur. .
Nişasta
Vücudunun karbonhidratlara ihtiyacı
var. Ama sen akıllıca seçmek istiyorsun. Bu listeyi bir rehber olarak
kullanın.
En
İyi Seçimler
- Kahverengi
pirinç, yulaf ezmesi, quinoa, darı veya dananth gibi tam tahıllar
- Fırında
tatlı patates
- Kepekli
tahıllar ve hiç (veya çok az miktarda) şekerle yapılmış ürünler
En
Kötü Seçimler
- Beyaz
pirinç veya beyaz un gibi işlenmiş taneler
- Küçük
kepekli tahıllar ve bol şeker içeren tahıllar
- Beyaz
ekmek
- patates
kızartması
- Kızarmış
beyaz unu ekmeği
sebzeler
Yukarı
yükle! Elyaf ve çok az yağ veya tuz alırsınız (eklemediğiniz
sürece). Unutmayın, patates ve mısır sayımı karbonhidrattır.
En
İyi Seçimler
- Taze sebzeler, çiğ veya hafif
haşlanmış, kavrulmuş veya ızgarada yenir
- Düz donmuş sebzeler, hafifçe
buğulanmış
- Lahana, ıspanak ve roka gibi
yeşillikler. Buzdağı marulları mükemmel değildir, çünkü besin
maddelerinde düşüktür.
- Düşük sodyum veya tuzsuz
konserve sebzeler
Çeşitli renkler için gidin: koyu
yeşil, kırmızı veya turuncu (havuç veya kırmızı biber düşünün), beyazlar
(soğan) ve hatta mor (patlıcan). 2015 ABD yönetmelikleri günde 2,5 bardak
sebze önerir.
En Kötü Seçimler
- Çok fazla sodyum içeren
konserve sebzeler
- Eklenmiş tereyağı, peynir veya
sosla birlikte pişirilen sebzeler
- Turşu, eğer sodyumu
sınırlandırmanız gerekiyorsa - aksi halde, turşu tamamdır.
- Lahana turşusu, turşu gibi aynı
sebepten dolayı - yüksek tansiyonunuz varsa bunları sınırlayın
meyve
Size karbonhidratlar, vitaminler,
mineraller ve lif verirler. Çoğu doğal olarak yağ ve sodyum bakımından
düşüktür. Fakat sebzelerden daha fazla karbonhidire sahip olma
eğilimindedirler.
En İyi Seçimler
- Taze meyve
- Ekstra şeker içermeyen düz
dondurulmuş meyve veya meyve konservesi
- Şekersiz veya düşük şekerli
reçel veya reçel
- Şeker içermeyen elma püresi
En Kötü Seçimler
- Ağır şeker şurubu ile konserve
meyve
- Chewy meyve böreği
- Düzenli reçel, jöle ve reçeller
(çok küçük bir kısmınız yoksa)
- Şekerli elma püresi
- Meyve yumurtası, meyve
içecekleri, meyve suyu içecekleri
Hiç yorum yok