Hacamat Nedir? Hacamat Nasıl Yapılır? Hacamatın Faydaları
Hacamat Nedir?
Hacamat, deri altındaki birikmiş, damarda dolaşmayan, atıl kalmış, vücuda zararlı ve biriktiği noktada ilgili organa zarar veren pis kanın vücuttan dışarıya atılması işlemidir. Hacamat normal şartlarda damardan kan verme işlemi ile kıyaslanamaz. Kan verme işleminde vücudun kullandığı açık renkli temiz kan gider. Hacamatla alınan kan ise pıhtılaşmış, Jöle/Yoğurt kıvamında, tamamen pis ve zararlı kandır.
Hacamat Nasıl Yapılır?
Mihcam Aleti ile veya Jiletle yapılır.Şişeler ağrıyan bölgelere tutturulur.Şişeler yarım saat ağrıyan bölgede pis kanı toplar şişelerin yarım saat beklemesi sonucunda orası iyice uyuşur sonra şişeler çıkarılır ince ince jiletle kesikler atılır sonra şişeler tekrar çizik atılan yerlere takılır böylece vücuda zarar veren fazla ve pis kanlar o şişede toplanır.Jiletle atılan bu çizikler o kadar ince atılır ki yaraların üzerinde kabuk dahi oluşmaz yaralar bir günde iyileşir atardamar veya kılcal damarlara asla zarar vermez.
Hacamatın Faydaları
1. Unutkanlık, hafıza zayıflığı, alzheimer, depresyon, konsantrasyon eksikliği (Kitap okurken düşünceyi toplayıp okuduğunu anlamama.
2. Kronik yorgunluk, çok uyku isteği, halsizlik: Sırttan, karaciğer arkası, kahil ve kalp arkasından uygulanır.
3. Tansiyon: Hangi noktadan yapılırsa yapılsın, yüksek tansiyon düşer ve dengelenir. Tedavi için en uygun bölge, kalp, kahil ve karaciğer bölgesidir.
4. Baş ağrısı, migren ve sinuzit: Kulak arkası, kahil, sırt ve omuz başlarından yapılan uygulanır.
5. Bel ve boyun fıtığı: Genelde ağrıyan bölgelerdeki pıhtılar temizlenir.Pıhtıların ve sinir sıkışması nerde olduğu anlaşılır.
6. Kemik erimesi, kireçlenme, mantar, romatizma, iltihaplı eklem romatizması (Romotoid artis): Karaciğer arkası, kahil ve ağrıyan bölgelere özellikle diz kapağı ve baldırın dış kısımlarına yapılan uygulamalar, çok faydalıdır.
7. Hepatit B: karaciğer arkası, kalp arkası, sırttan ve omuz başlarından yapılır.
8. Böbrek rahatsızlıkları: Sırtın böbrek hizası, sağ ayak topuğu, sağ ve sol ayak üstü
9. Sedef, temre ve deri hastalıkları, kaşıntı, sivilce: Genelde zayıf immune bağışıklık sistemi olanlarda var olan deri hastalıklardır.
10. Kanda demir, vitamin eksikliği, kanda yağlanma, şeker ve kolesterol: Bu alanda hiçbir bilimsel araştırmaya rastlamadık.
11. Kalb rahatsızlıkları: Sırttan, kalp arkası ve kahil noktasından yapılır.
12. Karaciğer rahatsızlıkları, yüksek kolesterol: Sırtdan karaciğer arkası, kahil ve omuz yanlarından yapılır.
16. Büyü: Kulak arkası, en temel başlangıç noktasıdır.
17. İktidarsızlık: Kuyruk sokumu ve omurilik orta noktalarına uygulanan tedavinin iyi geldiği tespit edilmiştir.
19. El ve ayak üşümesi: Bazı kimselerin el ve ayak parmakları, ister sıcak havada, ister soğuk havada daima çok üşür.
style="background-color: white; border: 0px; box-sizing: border-box; color: #212121; font-family: Roboto; font-size: 1.563em; font-stretch: inherit; font-variant-numeric: inherit; font-weight: 500; line-height: 1.4; margin: 1em 0px 0.5em; padding: 0px; text-rendering: optimizeLegibility; vertical-align: baseline;"> Hacamat Ne Zaman Yapılır?
Hacamatın kesin bir tarihi bulunmamakla birlikte sünnet olan en faydalı günler hicrî ayların 17, 19 ve 21. günlerdir. İbni Sinâ El-Kanun fi’t-Tıb’ta çok acil durum yok ise hicri 25’inden sonra ve 5’inden önce hacamat yapılmamasını tavsiye eder.
Hacamatın en faydalı olduğu zaman hicri takvime göre 3 üncü haftada yapılanıdır. Bu dönemde ayın çekim gücü artar.
Hacamat Vücudun Nerelerine Yapılır?
Hacamat sırasında kişinin rahatsızlığına göre hekim tarafından belirlenen bölgelerden yapılır. Bu bölgeler: Kafa arkası Şakak bölgesi Alın bölgesi Boyun bölgesi Omuzlar Kürek kemikleri arası Kulak alt kısmı, biraz arkaya doğru Kürek kemikleri altı Bel bölgesi (şikayete göre) Kuyruk sokumu Diz bölgesi Baldırların arka kısmı Ayak bileği bölgesi Topuk üstü bölge.
Resulullah’ın sallallahü aleyhi ve sellem, boynunun iki tarafı ile iki omuzun arasından hacamat yaptırdığını bizlere bildirmektedir.
(Ebû Dâvûd, Tıb 4; Tirmizi, Tıb 12; İbn Mâce, Tıb 21)
Ülkemizde hâlâ yasal olarak yasak olması ise akıllarda soru işaretleri bırakıyor.
Hiç yorum yok